Nieuws & Column

Oct 25, 2017
In de categorie ‘Voeding & Gezondheid’ kwam de Nederlandse inzending als beste uit de bus. Bas Goossen, Mike Onasse en coach Hans Som namen deze prijs dan ook trots in ontvangst. Helaas bleef het hierbij, want in de reguliere competitie wist Nederland het podium niet te halen. Taiwan won de wedstrijd, gevolgd door Japan en België.

Gelet op het sterk bezette deelnemersveld van de Mondial du Pain is dit geen schande. Hans Som kijkt terug op de wedstrijd: “Allereerst ben ik blij en trots op de prijs die we hebben behaald. Daarentegen moet je ook kritisch kijken naar het geheel. We zitten er echt wel dichtbij maar om de laatste stap te maken, moeten we meer trainingsuren maken. Pas dan kunnen we meedoen met de absolute toplanden.” De toplanden bestonden deze keer naast de podiumgangers Taiwan, Japan en België uit USA, Frankrijk en China. Deze zes landen strijden in 2018 nogmaals tegen elkaar en maken dan uit wie de allerbeste is.

Gezondheidsbrood
Het winnende Gezondheidsbrood is een proteïnerijk brood met minder koolhydraten, veel vezels en gevuld met diverse soorten zaden en granen. De sinaasappeldesem, gemaakt van biologische sinaasappelen, zorgt voor een mooie smaak en tevens voor de nodige vitamine C. Dit gezonde brood was één van de vele soorten die Mike en Bas moesten maken. Mike was verantwoordelijk voor de viennoiserieproducten en het showstuk, terwijl Bas de broodproducten maakte.

Het totale deelnemersveld bestond naast Nederland uit Duitsland, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Ivoorkust, Spanje, Japan, Mali, Mexico, Peru, Filippijnen, Taiwan, USA en thuisland Frankrijk. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs Serbotel in Nantes.Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug