Nieuws & Column

Oct 23, 2017
Mark Plaating, Tim Boers, Kris Huijsman en coach Wietse Schiere zijn op de derde plaats geëindigd tijdens het EK Boulangerie in Nantes. Nederland moest alleen winnaar Frankrijk en nummer twee Italië voor zich laten op het podium.

De jury gaf aan dat het niveau hoog was en dat de winnende landen weinig voor elkaar onder deden. Coach Wietse Schiere kijkt dan ook tevreden terug op de wedstrijd. “Tijdens de wedstrijd hebben de mannen netjes gewerkt en ruim binnen de tijd alle producten gemaakt. De samenwerking was bijzonder goed. Het is mooi dat we hier het podium halen, want de concurrentie was moordend. De jongens hebben er keihard voor gewerkt. Na een jaar lang trainen is dit een prachtige beloning.”

Mooie showtafel
Mark, Tim en Kris maakten een mooie showtafel met daarop tientallen producten in de categorieën brood, viennoiserie en sierstuk. Dit alles binnen het verplichte thema ‘verhalen of legendes uit eigen land’. Nederland koos ervoor om de ontsnapping van rechtsgeleerde Hugo de Groot uit Slot Loevestein centraal te zetten. Dit kwam vooral bij het prachtige showstuk goed naar voren waarbij de boekenkist tot in detail is nagemaakt.

Naast Nederland namen ook België, Denemarken, Spanje, Italië, Portugal en het thuisland Frankrijk deel aan het EK.Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug