Nieuws & Column

May 26, 2016


Daan Hesseling heeft afgelopen week gekeurd tijdens de Desem Award 2016 van het Echte Bakkers Gilde. Posthuma, De Echte Bakker heeft de Desem Award gewonnen in de categorie Ongevuld desembrood. In de categorie Gevuld desembrood ging de Award naar René Vermeij, De Echte Bakker uit Kampen. 


Tijdens deze bijeenkomsten in Zevenbergen en Hoogeveen volgden de deelnemers een inspirerende sessie Brood en Wijn van Karl de Smedt, desemspecialist van Puratos en kreeg iedereen tools aangereikt om de kwaliteit van desembrood te verbeteren. Tegelijkertijd werden de ingezonden desembroden gekeurd door de vakjury Marco van Scheijndel, technisch adviseur van desemspecialist Puratos en Daan Hesseling, lid van het BoulangerieTeam. Beiden zijn een autoriteit op het gebied van desembrood.

Prijzen
De tweede prijs in de categorie Ongevuld desembrood ging naar Visser, De Echte Bakker uit Amsterdam en de derde prijs naar Bakkerij Haafs uit Haren (Groningen). In de categorie Gevuld desembrood werd de tweede plaats gedeeld door Kees van der Woerd, De Echte Bakker uit Doorn en Posthuma, De Echte Bakker uit Wommels.

Durf te bakken
De vakjury spreekt van een goed niveau van de inzendingen. Van Scheijndel: “De spekkigheid van het kruim is goed aanwezig bij de meeste broden en ook proefden we verrassende smaakcombinaties bij de gevulde broden.” Hesseling geeft een algemene tip mee aan de deelnemers: “Durf te bakken, desembrood bevat meer water en daardoor kan het een hogere baktemperatuur hebben.” Naast de beoordeling van de vakjury ontvingen de bakkers ook een rapport van de consumentenjury.Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug