Nieuws & Column

Feb 9, 2016


Het Nederlands WK-team, bestaande uit Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde, is naast het podium geëindigd op het WK Boulangerie tijdens de vakbeurs Europain in Parijs. Het goud ging naar Zuid-Korea, gevolgd door Taiwan en Frankrijk, die respectievelijk zilver en brons veroverden.


De afgelopen dagen streden twaalf toplanden om de wereldtitel. Nederland nam het op tegen Japan, USA, Taiwan, China, Frankrijk, Canada, Turkije, Zuid-Korea, Rusland, Brazilië en Mauritius.

Maximaal gepresteerd
Coach Hans Som vindt dat het team maximaal heeft gepresteerd op dit wereldpodium. “De afgelopen maanden hebben de jongens ieder moment van hun vrije tijd benut om te trainen en hier zo goed mogelijk voor de dag te komen. Dat is een groot verschil met de landen die hier een topklassering halen. Daar worden deelnemers vrijgemaakt om dagelijks te trainen onder optimale omstandigheden. Daarom vind ik dat ons team het fantastisch heeft gedaan! We hebben veel gezien en geleerd de afgelopen dagen. Hier gaan we ons voordeel mee doen in de aankomende wedstrijden.”

Mooie producten 
In totaal zijn er twaalf verschillende productsoorten gebakken in drie categorieën. Peter Bienefelt was verantwoordelijk voor de baguettes en broden van de wereld, Hiljo Hillebrand voor de viennoiserie en Niek van Waarde voor het showstuk waarbij het thema sport centraal stond. Gezamenlijk zijn er ook nog tientallen clubsandwiches, mini-burgers en hartige belegde broodjes gemaakt. Deze mooie en smakelijke producten werden gepresenteerd op een showtafel.Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug