Nieuws & Column

Feb 8, 2016


Voorafgaand aan het WK Boulangerie in Parijs vond op vrijdag 5 februari jl. de wedstrijd Young Bakery Hopeful plaats. Bij deze wedstrijd voor talentvolle bakkers wist Rianne Kuijntjes namens Nederland de eerste plaats te veroveren.


De overwinning had Rianne niet zien aankomen: “Dit hoop je natuurlijk, maar eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. Bij de andere landen lagen ook mooie producten op tafel. Echt zo geweldig om deze wedstrijd te winnen!”. Rianne bleef de andere deelnemers Elien de Herdt (Canada), Raquel Lopez van Beek (Spanje), Florian Raymond (Mauritius) en John Reminis (Australie) voor. Allen hadden zich via kwalificatiewedstrijden weten te plaatsen voor deze eindronde.

De opdracht
Rianne maakte diverse brunchlekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die op een tuinfeest aanwezig zijn. Zo presenteerde ze aan de jury een magische Mickey Mouse, briocheroosjes, koninklijke hamburgers en mini Minions. De producten werden gekeurd door een vakjury en kinderen. De kinderen beoordeelden de producten positief en ook de vakjury was onder de indruk. “Hier lagen mooie, strakke producten die ook nog eens bijzonder lekker waren.”, aldus de vakjury.

 Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug