Nieuws & Column

Jan 29, 2016

 

Van 5 tot en met 9 februari 2016 vindt het WK Boulangerie plaats op de vakbeurs Europain&Intersuc in Parijs. Door het winnen van de Coupe Louis Lesaffre, vorig jaar augustus, zal het BoulangerieTeam de strijd aangaan met elf toonaangevende concurrenten op dit WK.

Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (categorie: baguettes en broden van de wereld), Hiljo Hillebrand (categorie: viennoiserie en hartige bakkerijproducten) en Niek van Waarde (categorie: showstuk), is op zaterdag 6 februari tijdens de eerste wedstrijddag aan de beurt. Nederland neemt het op tegen regerende wereldkampioen Japan, USA, Taiwan, China, Frankrijk, Canada, Turkije, Zuid-Korea, Rusland, Brazilië en Mauritius.

Young Bakery Hopeful 
Een dag voordat het WK-geweld van start gaat, nemen vijf jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de Young Bakery Hopeful competitie. Rianne Kuijntjes vertegenwoordigt Nederland tijdens deze wedstrijd. Rianne maakt diverse brunchlekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die op een tuinfeest aanwezig zijn. De producten worden gekeurd door een vakjury en kinderen in de eerdere genoemde leeftijdscategorie. De tegenstanders zijn afkomstig uit Mauritius, Canada, Spanje en Australië.

Mis niets!
Dinsdag 9 februari in de loop van de ochtend vindt de prijsuitreiking plaats van beide wedstrijden. Niets missen van deze wedstrijden? Volg ons dan op Facebook en TwitterCategorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug