Nieuws & Column

Dec 16, 2015
Met het naderende einde van het jaar kijkt het BoulangerieTeam terug op een bijzonder succesvol 2015. Deelname aan vier internationale wedstrijden leverde drie keer een gouden en één keer een zilveren medaille op.

De succesreeks begon half januari tijdens de Sigep International Bakery Cup in Rimini. Hier veroverden Mike Onasse en Bas Goossen in een sterk deelnemers verrassend de eerste plaats. Daarna was het de beurt aan Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde tijdens de Coupe Louis Lesaffre. Eind augustus wonnen zij deze wedstrijd en kwalificeerden zich hiermee voor het WK Boulangerie 2016. Ook bij de competitie Young Bakery Hopeful was het raak! Rianne Kuijntjes eindigde samen met de Spaanse kandidaat op de eerste plaats waardoor ook zij tijdens het WK actief zal zijn. 

Najaar
Het najaar begon met de IBA Cup waaraan de talentvolle bakkers Tim Boers en Kris Huysman deelnamen. Het showstuk en de producten rondom het thema Circus viel in de smaak bij de jury en leverde een tweede plaats op. Nederland moest alleen regerend wereldkampioen Japan voor laten. De laatste wedstrijd was het EK Boulangerie in Nantes. En ook hier werd de hoogste plaats behaald, ditmaal door Gerard Vreugdenhil, Michel Schröder en Stefan van Lieshout.

WK Boulangerie
Na alle successen in 2015 is de blik alweer volop gericht op de enige wedstrijd in 2016. Tijdens de vakbeurs Europain neemt Nederland deel aan de belangrijkste wedstrijd die er is: het WK Boulangerie. Nederland neemt het op tegen Japan, USA, Taiwan, China, Frankrijk, Canada, Turkije, Zuid-Korea, Rusland, Brazilië en Mauritius. Op zaterdag 6 februari 2016 is Nederland aan de beurt. Dinsdag 9 februari volgt de uitslag.

Alle leden van het BoulangerieTeam kijken terug op een succesvol 2015.Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug