Nieuws & Column

Oct 22, 2015


En ook tijdens de laatste wedstrijd van 2015 is het raak! Michel Schröder, Gerard Vreugdenhil en Stefan van Lieshout hebben de eerste plaats veroverd tijdens het EK Boulangerie in Nantes. Zwitserland eindigde als tweede en Frankrijk derde.


In Nantes behaalde het EK-team in totaal 1.204,5 punten. Nummer twee Zwitserland had 1.147,5 punten en Frankrijk 1.065 punten. Nederland liet naast deze landen ook Portugal, Spanje, Luxemburg en regerend Europees Kampioen België achter zich.

Ongelofelijk
Het was de vierde grote wedstrijd dit jaar van het BoulangerieTeam waarbij het podium werd gehaald. Coach Hans Som vindt het ongelofelijk dat het weer raak is. “Ik ben zo ontzettend blij en trots. Ook deze mannen hebben een uitstekende prestatie geleverd. Drie keer goud en één keer zilver dit jaar! Nederland staat goed op de kaart en er wordt serieus rekening met ons gehouden bij de wedstrijden in 2016.”, aldus Som.

Muziek
Nederland presenteerde een prachtige showtafel waarbij het thema Muziek volop terug was te zien. Michel maakte in de categorie Brood zes verschillende soorten waaronder een improvisatieproduct op basis van ingrediënten uit een mysterbox. Gerard maakte in de categorie viennoiserie drie brioche en drie getoerd gerezen producten. Op alle producten stonden muzieknoten en instrumenten afgebeeld. Stefan zorgde er met een indrukwekkende retro platenspeler voor dat het geheel werd afgemaakt. Het thema sprak radiozender 3FM ook aan en zij namen direct na de prijsuitreiking contact op met het team en interviewde Michel Schröder. Het fragment is hier te beluisteren.

Goud EK Boulangerie 2015 Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug