Nieuws & Column

Jul 14, 2015


De aankomende periode zijn er veel wedstrijden waaraan het BoulangerieTeam gaat deelnemen. Het begint eind augustus met de voorronde van het WK Boulangerie en eindigt met het EK Boulangerie in oktober.


Op donderdag 27 augustus strijden Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van Waarde (Showstuk) om een Europese kwalificatieplaats voor het WK Boulangerie, dat volgend jaar wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. In de categorie Jonge Beloften neemt Rianne Kuijntjes namens Nederland deel. Zij maakt diverse lekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die een verjaardag vieren.

IBA Cup
Een paar weken later op zaterdag 12 september nemen Tim Boers en Kris Huysman deel aan de IBA Cup in München. Rondom het thema ‘Circus’ maken zij uiteenlopende producten. Zo gaat Tim aan de slag met het maken van diverse soorten brood, broodjes, brioche en getoerd gerezen, terwijl Kris zich volledig concentreert op het maken van het showstuk.

EK Boulangerie
Van 18 tot en met 25 oktober 2015 nemen Michel Schröder (Brood), Gerard Vreugdenhil (Viennoiserie) en Stefan van Lieshout (showstuk) deel aan het EK Boulangerie. De producten die ze maken, hebben betrekking op thema ‘Muziek’.

Coupe de la Boulangerie
Tot slot vindt op 6 oktober nog de Coupe de la Boulangerie plaats. Enthousiaste broodbakkers die de Internationale top willen bereiken, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd via info@boulangerieteam.nl. De winnaars zal als aspirant-lid toetreden tot het BoulangerieTeam.

Volg ons ook op Facebook: Boulangerie Team en Twitter: @BoulangerieTeam.Categorie: Nieuws
Ingezonden door: NBT

Ga terug